CONTACTE

elbancalet@gmail.com
665446730 (Cento)
675742779 (Robert)

jueves, 20 de enero de 2011

GAUDIM TOT L'ANY DEL BONÍSSIM ENCISAM!

Encisam romà

Aquest exel·lent aliment té un elevat contingut en vitamines del complexe B, vitamina A, vitamina E i, en algunes varietats, un cert contingut en vitamina C. Pel que fa als minerals té un elevat contingut en potassi i un contingut interessant de calci. És un aliment superbàsic per les seves sals minerals alcalines.
Full de roure
 Combat l'anèmia i la clorosi o empobriment mineral de la sang. Conté calci més assimilable que el de la llet. Estimula la gana, purifica la sang, estimula la secreció de llet per part de les dones. És un remei natural per a l'aparell digestiu; sembla que és recomanable en cas d'úlcera d'estómac. 
 És molt beneficiosa per a les persones de temperament biliós. El seu suc té efectes sedants de sistema nerviós. Per les seues propietats tranquilitzants, és eficaç per tractar l'insomni i el nerviosisme. També s'utilitza com a antiinflamatori en cremes per tractar les cremades solars.

Full de roure verd
Es pot consumir fresca o cuita. El consum en fresc és el més tradicional i és aconsellable no tallar l'enciam molt abans de consumir-lo per no malmetre les seves propietats. 
És un aliment diari indispensable per a mantindre una vida saludable i una dieta equilibrada.
La tradicional amanida valenciana es fa amb la varietat d'encisam romà, tomaca, raves, ou dur, ceba tendra, olives i s'adoba amb oli d'oliva, vinagre i sal.
La varietat d'amanides que podem fer és incalculable; cada dia en podem inventar una, combinant els ingredients que tingam a casa, la nostra imaginació i el bon gust pels aliments naturals sense tractaments químics.

Encisams al Bancal de Cento


No hay comentarios:

Publicar un comentario