CONTACTE

elbancalet@gmail.com
665446730 (Cento)
675742779 (Robert)

jueves, 29 de diciembre de 2011

JULIVERT


És molt ric en aigua i fibra alimentària. El seu contingut en vitamines és molt ric: pro-vitamina A, vitamina C, vitamina B1, B2, B5, B8, B9, vitamina E i vitamina H. També conté nombrosos minerals o oligoelements: potassi, sodi, magnesi, ferro, fósforo, sofre, clor, calci, manganés, zinc, coure i iode.

Contribueix a eliminar les flatulències i obri la gana ja que és un bon carminatiu. Gràcies a la seva propietat com a diürètic s'usa per a l'eliminació de líquids corporals, sobretot en casos d'obesitat, malalties reumàtiques i cardíaques associades amb l'acumulació d'aigua al cos. La presència d'apiol i miristicina fan que siga un bon emmenagog i s'use per alleujar els dolors de la menstruació.

De forma externa s'usa com a col·liri ocular per alleujar irritacions de l'ull, com relaxant en infusions i per combatre l'halitosi.
Aneu amb compte perquè hi ha algunes contra-indicacions: els olis essencials del julivert no són recomanables a dones en període de gestació o lactància, a causa del seu efecte úter-estimulant i les seves propietats abortives, i tampoc en casos d'hipotensió arterial o insuficiència renal. A més, està contraindicat en persones amb malalties neurològiques com epilèpsia, Parkinson, etc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario