Aquesta verdura destaca per les seues grans qualitats nutritives i a més la gran quantitat d’aigua permet una correcta hidratació amb poca quantitat de greix.
És un dels vegetals amb major quantitat de proteïnes i fibra. A més conté minerals i vitamines del grup B com B2, B6 o en menor quantitat B3 i B1, vitamines C i E, així com la provitamina A, totes de gran poder antioxidant.
Els espinacs són rics en ferro, calci, magnesi, potasi, fòsfor, iode i sodi, tots minerals de gran ajuda per a l’absorció dels aliments.
El sistema digestiu, nerviós, ossi i cel·lular es trobem ampliament protegits per les seues propietats. Ajuda a regular la glàndula tiroidea mitjançant el iode que poseeïx, prevenint problemes de tiroides.
De gran importància per a la salut dels nostres ulls, l’espinac conté àcid ferúlic, àcid beta-cumàric, àcid cafeic i carotinoides.
Es poden menjar crues (que és com millor conserven les seues propietats) o també cuinades i estan presents en infinitat de receptes de cuina de la dieta mediterrània.
No hay comentarios:
Publicar un comentario